Over ons

Deze website is een initiatief van ABC Advies & Training; een gerenommeerde en deskundige partij op het gebied van de ontwikkeling van instructiemateriaal met een uitgebreide staat van dienst in de taxibranche. ABC ontwikkelde naast ´Het Rolstoel ABC´ in opdracht van de Inspectie Leefomgeving en Transport allerlei cursussen over verschillende vervoerscontracten. U kunt hierbij denken aan leerlingenvervoer in verschillende grote steden, maar ook landelijke regiotaxicontracten, het vervoer dat u in Rotterdam kent als Trevvel en in het hele land andere namen heeft. Ieder contract heeft specifieke eisen. Het is belangrijk dat de chauffeurs hiervan op de hoogte zijn.

 

Naast cursussen die verplicht zijn vanuit opdrachtgevers of de bijscholing voor TX-Keur, biedt ABC Advies & Training ook online aan: de basisopleiding taxi, de examenvoorbereiding Taxi Sociale Vaardigheden en Taxi Praktijk Doelgroepenvervoer. 

In de door ABC ontwikkelde internetcursussen worden chauffeurs, aanvullend op hun kennis van de wettelijke vereisten, uitgebreid getraind en getoetst. Bijvoorbeeld op het gebied van de omgang met allerlei verschillende doelgroepen zoals passagiers met een auditieve en/of visuele beperking, rolstoelinzittenden, passagiers met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. Aan de ontwikkeling van het cursusmateriaal is o.a. meegewerkt door Stichting Alzheimer Nederland, KNGF Geleidehonden, de Stichting Hulphond, verschillende ervaringsdeskundigen en de Inspectie Leefomgeving en Transport. Nieuwe inspecteurs komen graag een kijkje nemen bij ABC en krijgen een praktische training in goed en veilig rolstoelvervoer.

Klik hier voor de website van ABC.