RTX-Keurmerk

Hoe werkt het?

Om in Rotterdam gebruik te mogen maken van de reguliere taxistandplaatsen, evenementenstandplaatsen of de opstapmarkt dient u in het bezit te zijn van het RTX-Keurmerk. Hier vindt u meer informatie over het behalen van het RTX-Keurmerk. 

RTX

Om gebruik te mogen maken van de reguliere taxistandplaatsen, evenementenstandplaatsen of de opstapmarkt dient u in het bezit te zijn van het RTX-Keurmerk. Tevens dient u aangesloten te zijn bij een TTO, een Taxi Toegelaten Organisatie.

Dat is dus stap 1. Het kiezen van en aanmelden bij een T.T.O. Klik op onderstaande knop om de T.T.O.’s te bekijken. 

Examen

U heeft de verplichte modules op de RTX-Academy gevolgd en daarmee bent u goed voorbereid. Het examen vindt plaats op de RTX-locatie aan de Steenbakkerij 9, Nieuwerkerk aan den IJssel. Dat examen is een mondeling examen. Tijdens het examen wordt uw kennis over de stad Rotterdam getoetst, maar ook over de module veiligheid, weerbaarheid en integriteit. Daarnaast is het belangrijk dat u de Nederlandse taal goed beheerst en ook enige uitleg over Rotterdam kunt geven in het Engels.

Vergunning

Gefeliciteerd! U bent geslaagd voor het examen en in het bezit van uw RTX-Raamkaart én RTX-Parkeervergunning. Die RTX-vergunning is onbeperkt geldig. Stadstoezicht van de gemeente Rotterdam ziet toe op de naleving van de TTO-wetgeving. Let op! Een afgegeven vergunning kan, net als een chauffeurskaart, tussentijds worden ingetrokken. Bijvoorbeeld als er sprake is van een misdrijf of ontoelaatbaar gedrag. In zo’n geval mag u geen gebruik meer maken van de taxistandplaatsen in Rotterdam. 

RTX-Academy

De door u gekozen T.T.O. geeft uw gegevens door aan de gemeente Rotterdam en RTX. Van RTX ontvangt u een factuur en zodra deze voldaan is, ontvangt u binnen één werkdag inloggegevens voor de RTX-Academy.

Op de RTX-Academy vindt u de e-learning modules ‘Het RTX ABC’, ‘Het Veiligheid, Weerbaarheid en Integriteit ABC’ en  oefenmodules. Pas nadat u deze modules heeft afgerond, wordt uw examen ingepland. 

RTX-Raamkaart

Voor uw RTX-Raamkaart is een digitale pasfoto nodig. Zorg dat u deze tijdig aanlevert. Het niet op tijd aanleveren van een digitale pasfoto brengt extra kosten met zich mee. Verder is de uitgifte van uw RTX-Raamkaart dan niet mogelijk. Bekijk via onderstaande knop een voorbeeld van de RTX-Raamkaart en een geschikte pasfoto. 

Pas nadat u van de gemeente Rotterdam ook uw parkeervergunning heeft ontvangen, mag u gebruik maken van de taxistandplaatsen. 

 

Aanmelden

Wilt u het RTX-Keurmerk behalen? Dan dient u zich aan te melden bij een TTO. Deze TTO geeft uw gegevens door aan RTX en de gemeente Rotterdam.

Voorbereiding

Nadat u bij RTX bent aangemeld, ontvangt u een factuur. Wanneer de factuur voldaan is ontvangt u binnen één werkdag het lesmateriaal ter voorbereiding op uw examen.

Examen

Nadat u het verplichte lesmateriaal gevolgd heeft, wordt een mondeling examen ingepland. Heeft u een digitale pasfoto aangeleverd en uw examen gehaald? Dan ontvangt u een RTX-Raamkaart.

RTX-Keurmerk

Van de gemeente Rotterdam ontvangt u een parkeervergunning, nadat u bent geslaagd voor uw mondelinge examen. Pas wanneer u een RTX-Raamkaart én RTX-Parkeervergunning heeft, mag u gebruik maken van de standplaatsen.