RTX- Academy

Op de RTX-Academy kunt u deelnemen aan de cursussen ter voorbereiding op uw examen. Om in te loggen op de RTX-Academy heeft u een account nodig.

U ontvangt een account als u door een TTO bent opgegeven. Hiervoor hebben wij uw naam, voorletter(s) en e-mailadres nodig. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met deze gegevens om. Een e-mailadres dient altijd uniek te zijn. Heeft u al een account voor bijvoorbeeld de TX-Keur Academy of een bedrijfsschool van één van de TTO’s, dan kunnen wij de accounts aan elkaar koppelen.

Op de RTX-Academy staan alleen cursussen die belangrijk zijn voor het behalen van uw RTX-Vergunning.  In ‘Het RTX-ABC’ leert u alles over Rotterdam, de bezienswaardigheden, havens, verbindingswegen en alles wat nodig is om te kunnen vertellen tijdens uw mondelinge examen.

Het is belangrijk dat iedereen die met een taxi in Rotterdam reist daar een goed gevoel aan overhoudt. Dat wil zeggen dat een toerist mag verwachten dat u hem of haar van alles kunt vertellen over de stad, sociaal vaardig bent, maar ook altijd de meest gunstige route voor de passagier kiest.

Verder heeft u voldoende stratenkennis. Dus als een oeververbinding tijdelijk niet te gebruiken is, weet u de beste alternatieve route. Alle rijkswegen rond Rotterdam, de ruit van Rotterdam, kent u uit uw hoofd. Datzelfde geldt voor de belangrijkste hotels, restaurants en bezienswaardigheden.

Bent u in het bezit van TX-Keur om contractvervoer uit te voeren? Het is belangrijk om te weten dat de cursussen die u daarvoor doet, los staan van de cursussen van het RTX.